Wat we doen

De oude basisschool in Oostelbeers is omgebouwd tot een klein wooncluster voor mensen met een functiebeperking bestaande uit 11 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte. Wij, de zorgondernemers (Anny, Arno en Aaron) wonen zelf in het appartementencomplex. Hierdoor zijn de lijnen kort, zijn we altijd bereikbaar omdat we 24/7 aanwezig zijn in het cluster en is onze betrokkenheid groot. Wij zullen worden ondersteund door een klein team professionals dat zich herkent in de visie van BeersThuis. Wij stellen zelf de bewonersgroep samen op basis van ondersteuningsvraag, dynamiek en variatie. Iedereen is welkom, zolang het de groepsdynamiek bevordert.

Eigen regie

We sluiten samen met de bewoners en hun ouders/verzorgers een huur- zorg en dienstenovereenkomst af. Bewoners kunnen gebruik maken van diverse diensten, activiteiten en services die ze naar eigen behoefte af kunnen nemen.

1. Gewoon Samen Wonen

Wij wonen als gezin bij elkaar, met oog voor elkaar en een gezonde dosis humor

2. Eigen Regie

In overleg met bewoners en ouders spreken we het zorg- en dienstenpakket af

3. Volwaardig Appartement

Elke bewoner krijgt een eigen appartement, met eigen voorzieningen en een eigen (inpandige) voordeur.

4. Jezelf Zijn

We zorgen voor een goede samenstelling van de groep zodat iedereen zichzelf mag en kán zijn.

5. Persoonlijke zorg

Door ons kleine team van professionals kennen we de bewoners door- en door.

6. Saamhorigheid

We doen het samen, de bewoners, de familie, de buurt en het team.

Volwaardig Appartement

Bij BeersThuis streven we naar inclusiviteit en gelijkheid. Bij ons heeft iedere bewoner een eigen volwaardig appartement van 55m2. Dat houdt in dat de bewoner een eigen voordeur, woonkamer, slaapkamer, sanitiare voorzieningen en een pantry heeft. Buiten het eigen appartement heeft BeersThuis een gezamenlijke ruimte waar men elkaar kan ontmoeten. Hier zal tevens het gezamenlijke ontbijt, lunch en avondeten worden genuttigd.

Dit is BeersThuis

Home

BeersThuis

Contact